آمالگاماتور


قبل از آشنایی با آمالگاماتور بهتر است اول بدانیم که آمالگام چیست؟ آمالگام دندانی همان ماده پرکننده دندان است که برای پر کردن حفره های ناشی از پوسیدگی دندان استفاده می شود.

آمالگام مخلوطی از فلزات جیوه مایع و آلیاژ پودری متشکل از نقره، قلع و مس تشکیل شده است. تقریباً نیمی از آمالگام دندانی از جیوه است. خواص شیمیایی جیوه عنصری به آن اجازه می دهد تا با ذرات آلیاژ نقره، مس، قلع واکنش داده و به یکدیگر متصل شود و یک آمالگام تشکیل دهد.

هنگام قرار دادن آمالگام دندانی، دندانپزشک ابتدا انواع دندان ها را معاینه می کند تا پوسیدگی را از بین ببرد و سپس حفره دندان را برای قرار دادن پرکننده آمالگام شکل می دهد. بعد با رعایت موارد ایمنی مناسب، دندانپزشک آلیاژ پودری کپسول شده را با جیوه مایع مخلوط می کند تا بتواند آمالگام تشکیل دهد. آمالگام نرم شده در حفره دندان قرار می گیرد و شکل می گیرد، و به سرعت سفت می شود و به یک پرکننده جامد تبدیل می شود.

آمالگاماتور

قبل از ساخت آماگاماتور:

در گذشته، دندانپزشکان آمالگام را با دست مخلوط می کردند که می توانست آنها را در معرض بخارات جیوه قرار دهد. امروزه تولیدکنندگان معمولا مواد لازم برای ساخت آمالگام را در دستگاه آمالگاماتور می سازند. در آمالگاماتور های کپسولی یک طرف حاوی جیوه مایع است و طرف دیگر مخلوطی از آلیاژ را به صورت پودر یا قرص نگه می دارد.

سپس دستگاه آمالگاماتور محتویات را طبق استاندارد های دستگاه مخلوط می کند. دندانپزشک آمالگام مخلوط را که در این مرحله قوام خمیر غلیظی دارد جمع آوری می کند و آن را محکم به داخل حفره دندان آماده شده فشار می دهد. در طی این فرآیند، مقداری جیوه به سطح می‌آید و برای قوی‌تر کردن ترمیم، دندان‌پزشک باید تا حد امکان این جیوه اضافی را حذف کند. آمالگام تقریباً بلافاصله شروع به سفت شدن می کند، اما مقداری جیوه باقی مانده است که به آرامی در داخل پر کردن واکنش نشان می دهد.

آمالگاماتور چیست؟

آمالگاماتور چیست؟

آمالگاماتور دستگاهی است که برای ساخت پرکننده های آمالگام (پر کردن دندان) در دندانپزشکی مورد استفاده قرار می گیرد. دستگاه آمالگاماتور دندانی برای مخلوط کردن مواد آمالگام استفاده می شود. همه مواد باید قبل از شروع اختلاط وزن شوند بعد آمالگاماتور آمالگام را در یک کپسول به سرعت مخلوط می کند یک ترکیب یکنواخت ایجاد می کند. آمالگام از کپسول گرفته می شود و در فنجان آمالگام قرار می گیرد.

آمالگاماتورهای دندانپزشکی دیجیتال بی صدا و دقیق هستند. از LED ها برای نشان دادن وضعیت استفاده می شود عملیات آمالگاماتور دستگاه باید بسته به آلیاژهای مورد استفاده تنظیم شود. ادغام کننده ها ابتدایی و ساده هستند که سرویس دهی آنها را آسان می کند. هنگام کار با آمالگاماتورهای دندانی، باید باید موارد بهداشتی را خیلی رعایت کرد که هیچ آلودگی وجود ایجاد نشود و همچنین وسایل آلوده باید بلافاصله پس از تبدیل شدن دور ریخته شوند.

خطرات احتمالی آمالگام دندانی:

خطرات آمالگام
  • جیوه عنصری خطرناک
    سطوح پایین جیوه را به شکل بخاری آزاد می کند که می تواند توسط ریه ها استنشاق و جذب شود. قرار گرفتن در معرض سطوح بالای بخار جیوه، که ممکن است در برخی محیط های شغلی رخ دهد، با اثرات نامطلوب در مغز و کلیه همراه است.
  • تاثیر در سیستم عصبی کودکان
    طلاعات بالینی بسیار محدودی در مورد پیامدهای سلامت دراز مدت در زنان باردار و جنین های در حال رشد آنها و کودکان زیر شش سال، از جمله نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند، در دسترس نیست. زنان باردار و والدین دارای فرزند زیر شش سال که نگران نبود اطلاعات بالینی در مورد پیامدهای درازمدت سلامتی هستند، باید با دندانپزشک خود صحبت کنند.
  • خطرات بیشتر برای گروهی از فراد
    اگرچه شواهد موجود نشان نمی‌دهد که قرار گرفتن در معرض جیوه حاصل از آمالگام دندانی منجر به اثرات نامطلوب سلامتی در جمعیت عمومی می‌شود، قرار گرفتن در معرض جیوه ممکن است خطر بیشتری برای سلامتی در گروه‌هایی از افراد ذکر شده در زیر ایجاد کند که ممکن است بیشتر در معرض خطرات نامطلوب بالقوه باشند. اثرات عموماً با جیوه مرتبط است
    زنان باردار و جنین های در حال رشد آنها
    زنانی که قصد بارداری دارند
    زنان شیرده و نوزادان و نوزادان آنها
    کودکان، به ویژه آنهایی که کمتر از شش سال سن دارند
    افراد مبتلا به بیماری عصبی از قبل موجود
    افراد مبتلا به اختلال عملکرد کلیه
  • حساسیت
    افرادی که دارای حساسیت شدید به جیوه یا سایر اجزاء (نقره، مس، قلع) آمالگام دندان هستند. برخی از افراد به جیوه یا سایر اجزای آمالگام دندان (مانند نقره، مس یا قلع) حساسیت یا حساسیت دیگری دارند. آمالگام دندانی ممکن است باعث ایجاد ضایعات دهانی یا سایر واکنش های حساسیتی در این افراد شود. در این موارد با دندانپزشک انتخابی خود مشورت کنید.

سیستم جداکننده آمالگام

جداکننده های آمالگام ذرات آمالگام را از فاضلاب حذف می کنند تا میزان آمالگام ورودی به سیستم فاضلاب کاهش یابد. جداکننده‌های آمالگام دستگاه‌هایی هستند که برای جذب ذرات آمالگام از فاضلاب مطب دندان‌پزشکی از طریق رسوب‌گذاری، فیلتراسیون، سانتریفیوژ یا ترکیبی از این مکانیسم‌ها طراحی شده‌اند. برخی از جداکننده‌ها ممکن است از فناوری تبادل یونی برای حذف جیوه از فاضلاب استفاده کنند. یا سایر فعالیت‌هایی که ممکن است ضایعات آمالگام چسبیده به داخل لوله‌ها را از بین ببرد، توصیه می‌شود اقداماتی برای به حداقل رساندن مسائل بهداشتی یا زیست‌محیطی بالقوه انجام شود.

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *