لمینت دندان

لمینت دندان در واقع یک روکش نازک و با دوام است که سطح خارجی دندان های بالا و پایین را می پوشاند.لمینت ها معمولا همرنگ و شبیه به دیگر دندان های افراد طراحی می شود و ظاهر دندان ها را از نظر رنگ و اندازه و شکل تغییر می دهد.

روکش لمینت با هدف بهبود ظاهر و درمان به سطح دندان های جلویی افراد توسط دندانپزشک چسبانده می شود.لمینت های دندانی علاوه بر درمان زیبایی ظاهری دندان فواید دیگری از جمله بهبود استحکام و افزایش طول عمر دندان ها نیز می شود فقط باید دقت کرد که نصب و طراحی آنها با دقت و به درستی انجام شود.

بر خلاف تصور عموم برای ساخت لمینت نیازی به تراش عمقی خود دندان ها نیست و اگر انتخاب پزشک و نوع درمان به درستی انجام شود جای هیچگونه نگرانی نیست.مواد لمینت توسط اشعه ی مخصوص و حساس به نور نصب و چسبانده می شود.

لمینت دندان سرامیکی بهتر است یا کامپوزیت؟

لمینت های سرامیکی یا همان روکش های چینی لایه های بسیار نارک سرامیک (پرسلن) هستند که بر روی سطح دندان ها چسبانده می شنوند.

روکش لمینت های کامپوزینی یا همان ونیر کامپوزیت ثبات رنگ کمتری دارد اما از ویژگی مهم آن این است که دندان تراش بسیار کمی میخورد که به بافت و مینای دندان سالم باقی می ماند. همچنین لمینت های کامپوزیت هزینه کمتری دارند و معمولا توسط خود دندانپزشک ساخته می شود.

البته در تکنیک‌های جدید روکش سرامیکی، دندان نیز در اکثر مواقع بسیار کم تراشیده می‌شود، مگر اینکه شرایط دندان طوری باشد که به تراش بیشتری برای درمان ایده‌آل نیازداشته باشد.

در مشاوره های دندانپزشکی بهترین درمان به بیماران پیشنهاد میشود که کدام روش برای آنها بهتر می باشد.

لمینت دندان های جلویی

لمینت دندان برای چه کسانی مناسب است؟

  • افرادی که رنگ دندان های خود را دوس نداشته و ترجیح می دهند دندان های ظریف تر و درخشان تری داشته باشند
  • افرادی که شکاف بین دندان دارند یا دندان های کوتاه و روی همی دارند
  • کسانی که دندان های کج و ناهمواری دارند
  • همسطح کردن دندان های جلو و نیش و مجاور نیش و خط لثه
  • اصلاح لبخند و صاف کردن دندان های جلو از اصلاحات جزئی هستند که با لمینت بر طرف می شوند

آیا لمینت ها می توانند تمام مشکلات دندان ها را پوشش دهند؟

این درمان همه ناهنجاری ها و ناهماهنگی های دندان ها را پوشش نمی دهد و فقط در مشکلات جزئی تا متوسط ​​دندان قابل استفاده است. دندان های پوسیده و خراب ابتدا باید درمان و ترمیم شوند سپس برای روکش آماده شوند.

علاوه بر این، اگر بیمار عادات دهانی مانند دندان قروچه داشته باشد، نیروی بیش از حدی که در اثر این عادت به دندان وارد می شود می تواند لمینت را بشکند.

مراحل لمینت دندان چگونه است؟

مراحل لمینت دندان شامل چه مراحلی است؟

  1. مشاوره
    در جلسه مشاوره دندانپزشک دندان ها را معاینه می کند، به دنبال نشانه هایی از آسیب یا پوسیدگی می گردد و تصمیم می گیرد که آیا روکش درمانی برای شما مناسب است یا خیر. اگر یک بیماری زمینه‌ای وجود داشته باشد که دندان‌های شما را در معرض خطر قرار دهد، مانند بیماری پریودنتال یا دندان قروچه. مشاوره اولیه شما از طریق عکس های واضح از دندان ها و سابقه دندان انجام می شود.
  2. آماده سازی دندان ها
    در مرحله بعد، دندانپزشک با استفاده از ابزارهای دقیق برای برداشتن لایه خارجی مینای دندان از دندان های تحت درمان استفاده می کند. عرض و عمق لایه تقریباً با لایه روکش اعمال شده مطابقت دارد. در طول این فرآیند از یک بی حس کننده موضعی برای کاهش درد استفاده می شود.
  3. ساخت قالب
    پس از آماده شدن دندان ها، دندانپزشک قالبی می سازد تا روکش هایی را بسازد که مخصوص دندان ها باشد.سپس قالب به لابراتوار دندانپزشکی یا آزمایشگاه ارسال می شود. نوعی سرامیک (معمولاً چینی یا لمینت) ماده ای است که اغلب برای روکش ها استفاده می شود، اما در صورت نصب ونیرهای کامپوزیت غیر مستقیم، از رزین کامپوزیت استفاده می شود.
  4. چسباندن روکش
    پس از آماده شدن روکش ها مرحله بعدی چسباندن آنهاست که ممکن است ابتدا لازم باشد روکش ها کمی بریده شوند تا متناسب با دندان باشند. سپس، دندان ها باید برای چسباندن آماده شود.. پس از آن موادی خاص روی دندان ها زده می شود و روکش چسبانده می شود. دندانپزشک از نور متمرکز خاصی برای چسباندن محکم روکش به دندان استفاده می کند. این فرآیند در عرض چند دقیقه اتفاق می افتد.
تمیز کردن لمینت

نحوه تمیز کردن لمینت های دندان

بهترین راه برای محافظت از دندان ها، مراقبت از روکش های خود است.این بدان معناست که دو بار در روز مسواک بزنید و هر بار به مدت دو دقیقه و نخ دندان کشیدن به طور منظم. استفاده از مسواک دستی خوب است، اما مسواک های برقی معمولاً دسترسی بهتری به مناطق صعب العبور دارند.

نکات دیگر:

  • دندان قروچه می تواند به روکش ها آسیب برساند و دندان ها را بیشتر در معرض پوسیدگی قرار دهد. دندانپزشک می تواند در مورد گزینه های درمانی جایگزین با شما صحبت کند یا به شما یک اسپلینت برای استفاده در شب بدهد.
  • از غذاهای سفت و چسبنده (مانند آجیل و نبات های شکننده) خودداری کنید. مصرف غذاها و نوشیدنی هایی که می توانند دندان ها را لکه دار کنند (توت ها، قهوه، شراب و گوجه فرنگی) را کاهش دهید.
  • اگر محصولی مصرف می کنید که می تواند لکه بر جای بگذارد، حتما دهان خود را به خوبی بشویید.
  • از دندان های خود به عنوان ابزاری برای باز کردن بطری، جویدن یخ، جویدن ناخن و فعالیت های مشابه استفاده نکنید.
  • هر شش ماه یکبار به دندانپزشک خود مراجعه کنید تا یک جلسه تمیز کردن کامل که تارتارهای انباشته شده را از بین ببرد.
  • هرگز ورزش های تماسی را بدون استفاده از محافظ دهان انجام ندهید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *