intraoral_scanner

اسکنر داخل دهانی چیست و چرا انقدر زود در میان دندانپزشکان به محبوبیت رسیده است؟

چه فرق هایی بین استفاده از این محصول در مقابل روش های سنتی وجود دارد؟

در این مطلب بطور کامل با این محصول آشنا می شوید.

برای خرید و مقایسه محصولات اول دنتال به لینک قیمت اسکنر داخل دهانی مراجعه کنید.

معمولا بیماران مشتاق نیستند که از یک سینی قالب گیری برای دندان های آنها استفاده شود. برای مدت طولانی، گاز گرفتن روی یک صفحه بزرگ گچ یا چوب قالب‌گیری اکریلیک تنها راه برای به دست آوردن یک اثر دندانی تمیز برای پروتز، روکش، ایمپلنت بود. اخیرا اسکنرهای داخل دهانی (IOS) به دلایل مختلف در دندانپزشکی محبوبیت بیشتری پیدا کرده اند.

استفاده از اسکنر ها روشی نسبتاً آسان و مناسب برای بیمار برای ایجاد برداشت‌های نوری از داخل دهان فرد ارائه می‌دهند. به علاوه، دقیق تر و سریعتر از گچ ها هستند. اسکنرها و نرم‌افزار همراه آن، ذخیره دیجیتال مدل‌های مطالعه، شناسایی نقطه عطف، اندازه‌گیری دقیق عرض و طول قوس، تقسیم‌بندی دندان و ارزیابی اکلوژن را به پزشکان ارائه می‌دهد.

اسکنر داخل دهانی چیست؟

اسکنر داخل دهانی (IOS) دستگاه هایی هستند که می توان با آنها قالب های نوری به صورت مستقیم دریافت کرد. مدل های سطح سه بعدی بافت های لثه ای حاصل تاثیر نوری هستند که جایگزینی برای قالب های گچی است.

در واقع اسکنر داخل دهانی دستگاهی است شبیه قلم بزرگ که قالب‌های دندانی دیجیتالی سه بعدی را ثبت می‌کند و از داده‌ها برای تولید تصویری با جزئیات دقیق از دهان بیمار استفاده می‌کند. این تصویر را می توان بر روی صفحه نمایش کامپیوتر مشاهده کرد و برای ساخت ترمیم دندان استفاده کرد.

اسکنر داخل دهانی چگونه کار می کند؟

منبع نور از اسکنر بر روی اجسام پخش می شود و سپس مدل سه بعدی توسط نرم افزار اسکن به صورت فوری بر روی صفحه لمسی نمایان می شود. این دستگاه جزئیات دقیقی از بافت های سخت و نرم واقع در ناحیه دهان را از طریق تصاویر با کیفیت بالا ارائه می دهد. به دلیل زمان کوتاه انجام آزمایشات و خروجی های تصویر سه بعدی عالی، این گزینه محبوب تر برای کلینیک ها و دندانپزشکان است.

در ابتدا، دندانپزشکان میله اسکن را در دهان بیمار قرار می دهند و به آرامی آن را روی سطح دندان حرکت می دهند. سپس به طور خودکار اندازه و شکل هر دندان را ثبت می کند. اسکن کردن فقط یک یا دو دقیقه طول می کشد و سیستم می تواند یک تصویر دیجیتالی دقیق ایجاد کند. (به عنوان مثال، اسکنر داخل دهانی Launca DL206 کمتر از 40 ثانیه طول می کشد تا یک اسکن کامل قوس کامل شود).

دندانپزشک می تواند تصاویر را در زمان واقعی بر روی کامپیوتر مشاهده کند، که می توان آنها را بزرگنمایی و دستکاری کرد تا جزئیات را افزایش دهد. داده ها به آزمایشگاه ها منتقل می شود تا هر وسیله مورد نیاز را بسازند. با این بازخورد فوری، کل فرآیند کارآمدتر خواهد بود، در زمان صرفه جویی می شود و به دندانپزشکان امکان می دهد بیماران بیشتری را تشخیص دهند.

اسکنر داخل دهانی

آیا استفاده از اسکنر داخل دهانی آسان است؟

تجربه اسکن از فردی به فرد دیگر متفاوت است، با توجه به بازخورد بسیاری از دندانپزشکان، استفاده از آن آسان و راحت است. برای استفاده از اسکنر داخل دهانی در مطب های دندانپزشکی، فقط به تمرین نیاز دارند.

دندانپزشکان با تجربه و مشتاق در مورد نوآوری های تکنولوژیکی ممکن است به راحتی از دستگاه جدید استفاده کنند. بعضی از دندانپزشک ها که به روش های سنتی عادت دارند ممکن است استفاده از آن را کمی پیچیده بدانند.

با این حال، جای نگرانی نیست، اسکنرهای داخل دهانی بسته به سازنده متفاوت هستند. تامین کنندگان راهنماها و آموزش های اسکن ارائه می دهند که چگونه در موقعیت های مختلف بهترین اسکن را انجام دهند.

بهترین برند های اسکنر داخل دهانی موجود در بازار چیست؟

بهترین برند های موجود در بازار، برند FUSSEN ،Aidite و Allied Star هستند که سهم عظیمی از بازار را به خود اختصاص داده اند.
اسکنر داخل دهانی

تاریخچه اسکنر داخل دهانی

ظهور این دستگاه ها با توسعه فناوری CAD/CAM مصادف شد و مزایای زیادی را برای دندانپزشکان به ارمغان آورد. در دهه 1970، مفهوم طراحی / ساخت به کمک کامپیوتر (CAD/CAM) برای اولین بار توسط دکتر فرانسوا دورت در کاربردهای دندانپزشکی معرفی شد. در سال 1985، اولین اسکنر به صورت تجاری در دسترس قرار گرفت که توسط آزمایشگاه ها برای ساخت ترمیم های دقیق مورد استفاده قرار گرفت.

امروزه، اسکنرهای داخل دهانی و فناوری CAD/CAM، برنامه‌ریزی درمانی آسان‌تر، گردش کار بصری‌تر، منحنی‌های یادگیری ساده‌تر، پذیرش بهبود یافته، نتایج دقیق‌تری را تولید می‌کنند و انواع درمان‌های موجود را گسترش می‌دهند. جای تعجب نیست که بیشتر و بیشتر مطب های دندانپزشکی نیاز به ورود به دنیای دیجیتال، آینده دندانپزشکی را درک می کنند.

simple-dental-impression-procedure.jpg

مزایا و معایب استفاده از اسکنر های دهانی

  • راحتی بیمار : امروزه با افزایش تکنولوژی، استفاده از اسکنر دهانی نسبت به قالبگیری های سنتی از محبوبیت بیشتری برخوردارست، در اغلب موارد روش قالبگیری سبب رفلاکس بیمار می شود و همچنین نیازمند تجهیزات قالبگیری است.
  • بازده زمانی : در این روش ، دیگر خبری از تهیه مدل های گچی نیست، علاوه بر این تنها با یک کلیک می توان مدل های اسکنر را به آزمایشگاه ایمیل کرد، پس می توان نتیجه گرفت که سبب صرفه جویی در زمان و هزینه می شود.
  • روش های ساده : در موارد پیچیده، اگر پزشک از برداشت راضی نباشد، می‌تواند برداشت را حذف کند و بدون نیاز به تکرار کل روش، برداشت را دوباره بگیرد.
  • دقت: اسکنر ایده‌آل، جزئیات ریز را به دقت ثبت می‌کند تا از بالاترین کیفیت کار، از ترازهای شفاف تا تاج‌ها، بریج‌ها و دندان‌های مصنوعی اطمینان حاصل کند.
  • صرفه جویی در هزینه: حذف مواد قالب گیری معمولی باعث صرفه جویی مستقیم و کاهش هزینه های مواد مصرفی می شود. در واقع اسکنر ها گران تر از قالب گیری سنتی هستند اما بازگشت سرمایه در مدت کوتاهی صورت می گیرد.
  • ارتباط بهتر دندانپزشک و بیمار: آنها می توانند به کیفیت قالب در زمان واقعی دسترسی داشته باشند. اگر تکنسین دندان احساس کند برداشت از کیفیت پایینی برخوردار است، دندانپزشک می‌تواند برداشت دیگری را بدون نیاز به تماس مجدد بیمار، برای قرار ملاقات بعدی انجام دهد. بیماران همچنین احساس مشارکت بیشتری با درمان خود می کنند. علاوه بر این، بیماران به این فناوری علاقه مند هستند و آن را به دوستان و خانواده خود معرفی کنند.

از آنجایی که هر دستگاهی در کنار مزایایی که دارد ، معایبی را نیز داراست در ادامه به معایب این دستگاه می پردازیم:

  • یادگیری: پزشکانی که علاقه زیادی به فناوری و رایانه دارند، استفاده از اسکنر های داخل دهانی را در عمل خود بسیار آسان خواهند یافت. پزشکانی که تجربه و اشتیاق کمتری به نوآوری‌های تکنولوژیکی دارند، می‌توانند استفاده از دستگاه و نرم‌افزار مربوطه را پیچیده‌تر بدانند.
  • تشخیص خطوط حاشیه عمیق دندان: تشخیص درست حاشیه ها برای نور ممکن است دشوار باشد. در صورت خونریزی، خون ممکن است حاشیه های پروتز را پنهان کند. با وجود این، برای سرعت و استراتژی مناسب جهت برجسته سازی خط آماده سازی و جلوگیری از خونریزی، پزشک بالینی می‌تواند یک برداشت دیجیتالی خوب را حتی در شرایط دشوار تشخیص دهد.

قالبگیری دیجیتال چگونه صورت می گیرد؟

با قالب‌گیری دیجیتال، تصاویر مستقیماً به نرم‌افزار طراحی شما (طراحی به کمک رایانه) وارد می‌شوند و پس از تکمیل طراحی، به نرم‌افزار تولیدی (ساخت به کمک رایانه) منتقل می‌شوند و در دستگاه فرز قرار می‌گیرند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *