بلنک زیرکونیا

بلنک زیرکونیا

تقاضای مداوم برای زیبایی در شاخه ی دندانپزشکی، کار دندانپزشکی را به یک حرفه چالش انگیز تبدیل کرده است. توسعه فناوری‌های جدید، مواد و بیومکانیک، رویکرد جایگزینی ساختارهای آناتومیکی دندان را به طور اساسی تغییر داده است. به منظور ارائه یک راه حل بهینه برای این چالش جدید ترمیم های پروتز دندان با استفاده از بلنک زیرکونیای دندانی با چند لایه مدرن سه بعدی، فناوری مدرن CAD/CAM ضروری شده است.

بلنک زیرکونیا یکی از بهترین مواد برای تولید روکش های دندانی بادوام و زیبایی است. بلنک زیرکونیا پایه اصلی اکثر آزمایشگاه های دندانپزشکی مدرن است. زیرا راه حلی برای انواع موقعیت های بالینی از جمله بریج های با دهانه بلند، انله ها، روکش های دندانی ارائه می دهد.

مواد اصلی بلنک زیرکونیا

زیرکونیوم ممکن است یک فلز نرم و نقره‌ای رنگ باشد که از ذخایر بزرگ استرالیا و آفریقا به عنوان یک ماده معدنی سیلیکات به نام زیرکون (ZrSiO4) استخراج شده است. اولین بار در سال 1824 توسط برزلیوس به شکل ناخالص جدا شد. ماده معدنی زیرکون برای تهیه پودر زیرکونیا با اندازه ذرات انتخابی مطابق با استفاده دندانپزشکی خالص می شود. اکسیدهای فلزی به پودر برای تثبیت هندسی آن اضافه می شود. بایندرها و افزودنی ها به پودر زیرکونیا اضافه می شوند تا یک بلنک زیرکونیای دندانی نهایی ایجاد شود.

روکش زیرکونیا در مقایسه با روکش های دیگر:

بلنک زیرکونیای مینای دندان را به مراتب کمتر از روکش ونیر ساییده می‌کند.

ساییدگی مینای دندان مقابل در مقابل زیرکونیای بلنک دندانی با گذشت زمان افزایش نمی‌یابد.

بلنک زیرکونیا

بلنک زیرکونیا به عنوان ماده زیبایی

برای رفع نیازهای مواد دندانی و بهبود استحکام، چندین ماده و تکنیک سرامیکی جدید در چند دهه گذشته توسعه یافته است. برای ساخت یک تاج دندانی در نظر گرفتن اندازه، شکل، بافت سطح، شفافیت و رنگ مهم است. شفافیت بلنک زیرکونیای دندانی اساساً به پراکندگی نور بستگی دارد.

اگر پرتوهای نوری که از یک سرامیک می گذرد عمدتاً پراکنده و به طور پراکنده منعکس شود، ترمیم مات به نظر می رسد. اگر فقط بخشی از پرتوهای نور پراکنده باشد و بیشتر آنها به صورت پراکنده منتقل شوند، ترمیم نیمه شفاف به نظر می رسد. تعداد پرتوهای نوری که جذب، بازتاب و ارسال می‌شوند به اشباع کریستال‌های درون ماتریس هسته، ماهیت شیمیایی آنها و بنابراین اندازه ذرات در مقایسه با طول موج نور تابشی بستگی دارد.

مواد سرامیکی دندان خواص مواد مطلوب بسیاری از جمله زیست سازگاری، زیبایی، کاهش تجمع پلاک، هدایت حرارتی کم، مقاومت در برابر سایش و ثبات رنگ را نشان می‌دهند. محبوبیت ترمیم های زیرکونیا بلنک دندان اساساً به دلیل استحکام قابل پیش بینی است که با زیبایی معقول به دست می آید.

استفاده از مواد تمام سرامیک اکسید زیرکونیوم چندین مزیت از جمله استحکام خمشی بالا (1000 مگاپاسکال) و خواص نوری مطلوب مانند سازگاری سایه با سایه های سفارشی و کاهش ضخامت لایه (در مقایسه با سرامیک های سنتی) را به همراه دارد.

تقاضا برای ترمیم های زیبایی منجر به استفاده از بلنک زیرکونیا برای ترمیم های قدامی و خلفی شده است. بلنک زیرکونیای دندانی به عنوان ماده انتخابی برای مطابقت با دندان طبیعی توصیه می شود. چند دهه پیش، ترمیم‌های تمام سرامیکی فقط به درمان در ناحیه قدامی محدود می‌شدند، اما اکنون ترمیم‌های تمام سرامیکی با استفاده از زیرکونیا بلنک دندانی را می‌توان در هر جایی از کل دندان انجام داد.

بلنک زیرکونیای سه بعدی

بلنک زیرکونیای سه بعدی

پیشرفت‌های اخیر در مواد سفید زیرکونیایی دندان امکان استفاده از سرامیک در پرینت سه بعدی را به عنوان موادی برای دندانپزشکی فراهم می‌کند. همچنین کاربرد های فراتر از روکش‌ها یا بریج‌های کلاسیک دارد. مثل استفاده از اجزای چاپی در کاربردهایی مانند جراحی کرانیوما فک و صورت یا ایمپلنت‌های دندانی است..

ویژگی های بلنک زیرکونیا :

  • استحکام بالا: استحکام زیریکونیا 3 بعدی تا 900 مگاپاسکال برای دندان های قدامی است که تا حد زیادی بهبود یافته است.
  • ظاهری طبیعی تر: مطابق با تغییر رنگ دندان های طبیعی، زیرونیا سه بعدی دارای رنگ یکدست بدون مواد افزودنی است.
  • تحویل سریع: زیرونیا سه بعدی راه حل دیجیتال پیشرو در زمینه مواد زیرکونیا است. ویژگی‌های عالی خود ماده، همراه با راه‌حل زیبایی شناسی سریع زیرونیا به آزمایشگاه‌ها کمک می‌کند تا ترمیم‌های زیرکونیا را در عرض 24 ساعت نهایی و تحویل دهند.

چندین ویژگی مثبت زیرکونیا بلنک دندان مانند زیست سازگاری، رنگ و خواص مکانیکی، بلنک زیرکونیای دندانی را برای استفاده در دندانپزشکی مدرن مناسب می کند. استفاده از زیرکونیا بلنک دندانی در دندانپزشکی مدرن با پیشرفت های عمده در دهه گذشته کاملاً ثابت شده است. این را می‌توان به توانایی‌های آن در برآورده کردن تمام معیارهای رضایت بیمار (راحتی، عملکرد، جنبه‌های اجتماعی، ظاهر) نسبت داد.

۳ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *